sarilait

Mitä siellä Helsingissä tapahtui?

Näin tamperelaisena olen hieman hämmentyneenä seurannut keskustelua itsenäisyyspäivän tapahtumista. Keskustelu pyörii lähinnä erilaisten järjestöjen Helsingissä järjestämissä tilaisuuksissa. On ollut lapsille järjestettyä alpakka-tapahtumaa sekä ylioppilaiden että uusnatsien järjestämiä marsseja. Lisäksi natseja vastustanut mielenosoitus/marssi. Missään en kuitenkaan ole nähnyt mainintaa Helsingin kaupungin järjestämistä juhlallisuuksista.

Täällä Tampereella oli Kalevankankaan hautuumaalla sankarihaudoilla kunniavartio,  jonka jälkeen lähti soihtukulkue kohti keskustaa. Keskustassa oli kaikille tarkoitettu juhla, jossa pidettiin puheita ja esitettiin musiikkia. Juhla huipentui upeaan ilotulitukseen, jonka taustalla soi Finlandia-hymni. Tämän kaiken järjesti Tampereen kaupunki.

Tilaisuus oli kaunis ja arvokas, ihmiset olivat iloisella mielellä. Ei mitään räyhäämistä tai vastakkainasettelua.

Sen tiedän, että linnanjuhlat pidettiin Helsingissä, mutta vaivautuiko meidän pääkaupunkimme järjestämään mitään juhlia tavallisille ihmisille?

Näin tärkeänä päivänä varmasti moni ihan normaali ihminen tahtoi osallistua juhlimiseen ja iloita satavuotiaan maamme kunniaksi. Jos maan pääkaupunki tarjoaa asukkailleen vain uusnatsien järjestämän kulkueen, on jotakin pielessä.

Eli mitä siellä Helsingissä oikeasti tapahtui?

 

Edit. Lisätty video

 

https://

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

En ollut paikalla, mutta ilmeisestikin Suvi esiintyi alpakkana lapsille.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

En tiedä muuta julkista juhlaa olleen, kuin todella hienon ilotulituksen, jollaista en myöskään ennen ole Suomessa koskaan nähnyt. Senkin itse katsoin vain telkkarista. Nyt en viitsi edes seurata näitä monia blogeja, joissa puhutaan vain samasta asiasta monien suulla... oliko siellä natseja vai eikö ollut.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Kiva kuulla, että siellä oli edes ilotulitus.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Hei, Sari!

Miten se Pukkiparien valintaperinne tänä vuonna. Jatkatko?

Minun ehdokkaani olisivat:

Joulupukki: Ari Alsio, Kalevi Kämäräinen, Juha Kuikka

Joulumuori: Seja Nylund, Elle Marketta Lasarov, Margareta Blåfield

Oikein hyvää Joulua Sinulle ja lähimmäisillesi!

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Illansuussa kaupungilla oli väkeä katselemassa juhlavalaistuja rakennuksia kuten Suurkirkkoa, Yliopistoa ja Valtioneuvoston linnaa sekä kauppatorin 100 Suomen lipun lippulinnaa. Tunnelma oli leppoinen. Kyllä se 612 kulkue tiettävästi marssi Töölön torilta Hietaniemeen, uutisista päätellen varsin rauhallisesti. Täytyy taas kerran sanoa, että todellisuuden todellisuus oli pajon rauhallisempi ja miellyttävämpi kuin median todellisuus, somen todellisuudesta nyt puhumattakaan.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

En ollut ajatellutkaan asiaa tuosta näkökulmasta. Kaikesta päätelleen marssiminen ei nykyään ole erityisen suosittua, jos vertaa joihinkin muihin tapahtumiin. Esimerkiksi monet konsertit vetävät paljon enemmän väkeä, vaikka niistä pitää maksaakin. Eikä paikalle tarvitse tulla minkään kulkueen mukana marssien.

Tuollaiset marssitapahtumat vaikuttavatkin enemmän suunnitelluilta provokaatioilta näkyvyyden saamiseksi. Valitettavasti media menee retkuun kerta toisensa jälkeen.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Kyllähän Helsingissä oli opiskelijoiden juhlakulkue, joka alkoi seppeleenlaskulla Hietaniemessä ja päättyi Senaatintorille. Tietenkin tuo on ensisijaisesti opiskelijoille mutta kyllä kulkuetta seuraamassa on ollut varmaan moni muukin. (Vaikka kulkue on nähdäkseni edelleen ylioppilaiden juhlakulkue, siihen osallistuivat (ilmeisesti) kaikki opiskelijajärjestöt. Tapahtumatkin voivat kehittyää ajan myötä.)

Vaikea sanoa, pitäisikö kaupungin sitten järjestää joku rinnakkainen tapahtuma. Siinäkin on puolensa, että tapahtumia on rajallinen määrä. Sekin on ikävää, jos tapahtumat alkavat kilpailemaan suosiosta. Ei joka ikisen tarvitse järjestää juuri omaa tapahtumaa.

Kukaan vain ei huomaa sellaista, mikä tehdään perinteisesti ja ilman kohuja...

Toimituksen poiminnat