Hengissä Tampereella

Osallistuin Koko Tampere vihaa natseja-mielenosoitukseen ja selvisin hengissä. Keskustorille oli kokoontunut ihan mukava määrä ihmisiä ottaen huomioon kolean ilman. Puheita pidettiin ja iskulauseitakin huudettiin.

Alkuun hieman huolestutti mitä tapahtuu, kun nassukat lähtevät marssilleen. Yleensä jos Tampereella mielenosoittajat kokoontuvat Laukontorilla, marssi suuntautuu ensin  Hämeenpuistoon, jonka kautta siirrytään Hämeenkadulle, joka taas menee ihan Keskustorin ohitse. Pelkäsin että väki säntää kadun ylitse toistensa kimppuun.

Saimme kuitenkin tiedon, että poliisi ohjaa natsit suoraan itään, eli pikkukatuja pitkin Hämeensillalle ja sitä kautta Koskipuistoon. Säntäsimme kovaa vauhtia Hämeensillalle, jossa oli joukko poliisiautoja ja mellakkapoliiseja vastassa. Vastamielenosoittajia ei päästetty läpi, joten riitaa ei päässyt syntymään. Tämän jälkeen väki alkoi juosta kohti Satakunnansiltaa. Katselin miten poliisiautot ajoivat pillit vinkuen sillalle, ja taas oli poliisien muuri vastassa.

Saimme tiedon, että natsit ovat oikeustalon edessä, mutta poliisit tukkivat käytännössä kaikki kulkureitit vastamielenosoittajilta. Seurasin tilannetta jonkin aikaa, mutta tulin siihen tulokseen, että oikeustalolle änkeäminen olisi käytännössä veren kaivamista nenästään, joten päätin antaa olla ja lähdin kotiin.

Ainakaan itse en nähnyt väkivaltaisuuksia, ja hyvä niin. Joukostamme lähti kuitenkin niin paljon ääntä, että varmasti kuului vastapuolen leiriin.

Koska itse olin Keskustorilla, on vaikea arvioida Laukontorin tapahtumia. Poliisi kuitenkin ohjasi nassukoiden marssin niin syrjäisiä reittejä pitkin, että marssi taisi jäädä melkoisen latteaksi. Uskoisin, että vastamielenosoitus keräsi paljon enemmän kaupunkilaisten huomiota.

Täytyy toivoa, että myös ilta menee rauhallisesti. En kaipaa väkivaltaa kaupunkiini, mutta natseille pitää sanoa ehdoton ei.

 

sarilait
Tampere

Olen yhteiskunnallisesti niin merkityksetön ihminen, että voin esiintyä omalla nimelläni.
Tällä hetkellä olen Piraattipuolueen rivijäsen, en aktiivi. En ole ehdolla minnekään ainakaan nyt ja tuskin olen tulevaisuudessakaan. Omat ongelmansa on Piraattipuolueellakin, mutta millä puolueella ei olisi? Jos tiedät paremman, vakuuta minut.
En kuitenkaan laita puolueekseni PiPua lähinnä siksi, että kirjoitukseni harvoin koskevat piraatteja lähinnä olevia asioita. En tahdo joka blogissa ilmoittaa, että ajatukset ovat omiani, eivät puolueen. Viestiä saa lähettää os. sarilait at hotmail piste com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu