Pienempiä ei kiusata

Yhtenä ensimmäisistä moraalisäännöistämme opimme ettei pienempiä saa kiusata. Lisäksi opimme ettei ihmisten synnynnäisiä ominaisuuksia saa pilkata. Näitä sääntöjä hoetaan ihan kaikille länsimaisille lapsille. Osa sisäistää asian paremmin, joku huonommin. Valitettavasti osa ei sisäistä lainkaan.

Me aikuiset harvemmin enää tuupimme toisiamme kumoon ja lällätämme toisten hörökorville tai väärille säärille. Aikuisten maailmassa kiusaaminen on huomattavasti kavalampaa. Lisäksi kiusaaminen kohdistuu enemmän vähemmistöihin kuuluviin ihmisiin.

Yksi sorretuimpia ihmisryhmiä on seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvat ihmiset. Näitä ihmisiä on julmasti pilkattu ja pahoinpidelty, suljettu vankiloihin ja mielisairaaloihin. Heidän sukupuolielimiään on silvottu ja heille on tehty lobotomia-leikkauksia. Tästä huolimatta nämä vähemmistöt ovat aina kuuluneet joukkoomme. Tästä voi tehdä vain sen johtopäätöksen, että seksuaalinen suuntautuminen ja sukupuoli-identiteetti ovat synnynnäisiä ominaisuuksia. Eihän kukaan olisi altistanut itseään noin julmalle kohtelulle, jos olisi voinut valita toisin.

Länsimaissa ihmiskunta on alkanut kasvaa aikuiseksi ja kyseenalaistanut vähemmistöjen huonon kohtelun. Olemme saaneet tasa-arvolain ja nyt saimme Suomeen myös tasa-arvoisen avioliittolain. Valitettavasti lainsäädännössämme on vielä ihmisoikeuksien vastaisia lakeja. esim. transsukupuolisten pakkosterilisaatiolaki.  Ilmapiiri on onneksi muuttunut siihen suuntaan, että tästä laista toivottavasti päästään jo pian eroon.

Joukossamme on kuitenkin vielä ihmisiä, jotka katsovat oikeudekseen kyseenalaistaa näiden vähemmistöjen oikeudet. Heittäydytään sananvapauden marttyyreiksi ja vedotaan siihen, että myös heillä on oikeus omaan mielipiteeseensä.

Tottakai jokaisella on oikeus omaan mielipiteeseensä, mutta kun näitä mielipiteitä jatkuvasti kuulutetaan julkisesti, homma menee väistämättä kiusaamiseksi.  On aivan sama kirjoittaako nopeasti vai hitaasti, kauniisti vai rumasti, hyvin vai huonosti. Tällaisten mielipiteiden toitottamisella puututaan toisten ihmisten synnynnäisiin ominaisuuksiin, eikä tällaisia mielipiteitä voi esittää loukkaamatta ihmisiä, joihin nämä mielipiteet kohdistuvat.  Nämä mielipiteidensä esittäjät tuntuvat unohtavan, että nämä mielipiteet kohdistuvat eläviin ja tunteviin ihmisiin. Vaatii melkoista empatiakyvyttömyyttä ja sielun sivistymättömyyttä edes kuvitella ettei tällainen mielipiteiden jatkuva heittely tosiasiassa ole erittäin ilkeää ja julmaa pienempien kiusaamista.

Jos yksittäinen ihminen heittelee mielipiteitään, kyse on vain moukkamaisuudesta. Jos näitä mielipiteitä aletaan julkaista esim. yhdistyksen tai muun järjestön nimissä, homma muuttuu huomattavasti vaarallisemmaksi. Tässä kohtaa yritetään jo vaikuttaa yhteiskuntaan, jotta tasa-arvokehitys saataisiin loppumaan ja jopa taantumaan. Lisäksi esim. tasa-arvolain kyseenalaistamisella yritetään saada yleistä hyväksyntää vähemmistöjen kiusaamiselle ja sortamiselle.

Meillä on sananvapaus ja hyvä niin. Jos joku tahtoo käyttää tätä oikeuttaan vähemmistöjen kiusaamiseen, kannattaa aina muistaa, että sananvapaus koskee myös eri tavoin ajattelevia. Ja jos kiusaaja saa näpeilleen, on aivan turha heittäytyä parkumaan ja uhriutua. Sitä saa mitä tilaa.

Ja loppuun painava varoitus. Tästä eteenpäin kaikki blogeihini copypastatut raamattu-sitaatit lähtevät armotta bittitaivaaseen. Jos et osaa vastata omin sanoin, älä vastaan lainkaan.

sarilait
Tampere

Olen yhteiskunnallisesti niin merkityksetön ihminen, että voin esiintyä omalla nimelläni.
Tällä hetkellä olen Piraattipuolueen rivijäsen, en aktiivi. En ole ehdolla minnekään ainakaan nyt ja tuskin olen tulevaisuudessakaan. Omat ongelmansa on Piraattipuolueellakin, mutta millä puolueella ei olisi? Jos tiedät paremman, vakuuta minut.
En kuitenkaan laita puolueekseni PiPua lähinnä siksi, että kirjoitukseni harvoin koskevat piraatteja lähinnä olevia asioita. En tahdo joka blogissa ilmoittaa, että ajatukset ovat omiani, eivät puolueen. Viestiä saa lähettää os. sarilait at hotmail piste com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu