sarilait

Mikä on poliittisesti korrekti nimitys humalaisille häiriköille?

Sain Usarin blogaushistoriani ensimmäisen varoituksen, koska nimitin  poliiseja ja Oikeus Elää-mielenosoittajia hulluna humalassa ahdistelleita Suomi Ensin-liikkeen aktiiveja valkoiseksi roskasakiksi.

Voisiko joku ystävällisesti kertoa, mikä on poliittisesti korrekti ilmaus henkilöille, jotka päättävät vetää päänsä täyteen rähinäviinaa ja ahdistella muita ihmisiä, kiitos.

 

https://

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (78 kommenttia)

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Miten olisi humalainen häirikkö?

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

aamen, vaikea laittaa paremmaksi.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Häirikkö on vain yksi henkilö , nyt oli kyse joukosta jolla on yhteisenä tavoitteena häiritä ja ihan tahallisesti häiriköidä. Minusta roskasakki on aika kiltisti sanottu. Voihan siitä muitakin nimityksiä käyttää kuten esim juoppo rähinäjengi, ei tarvitse edes täsmentää valkoihoisella, koska juopot ovat melkein poikeuksetta sitä. Vaikka onhan joitain humalaisia mustiakin nähty.

Juhani Piri

Eroaako ryhmä siis jotenkin esim stop deportations tai refugees hospitality club finland ryhmästä jos tahallista häiriökäyttäytymistä haetaan? Noi mainitsemani ryhmittymät on paljon pahempia häiriön aiheuttajia kun mihin sinä viittaat.

Käyttäjän TuomoGren kuva
Tuomo Gren Vastaus kommenttiin #66

Olisko videomateriaalia heistä? Mielellään itsensä kuvaamia? Pics or didn't happen!

Juhani Piri Vastaus kommenttiin #69

Tuolla alempana on yksi klippi ja youtubesta löydät lisää. mm lentokenttähäiriköintiä

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

"Häirikkö on vain yksi henkilö , nyt oli kyse joukosta jolla on yhteisenä tavoitteena häiritä ja ihan tahallisesti häiriköidä."

Se on monikossa humalaiset häiriköt - humalaisten häirikiöiden joukko/porukka.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Täällä joku kerran kertoi fiksusti että käytä sellaisia ilmaisuja kuin toivot itsestäsi käytettävän.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Sekö olisi fiksua jos tahallisesti häiriköivä joukkiota nimittäisin ystävälliseksi kukkahattumummoksi joka aina toimii vastuullisesti ja muita huomioon ottaen?
Ajatuksesi on täysin absurdi,eihän sillä tavalla voisi mistään keskustella.

Juhani Piri

Sinulla on varmaan täysin eri käsitys kukkahattumummosta/tätistä kun minulla. Ja joo ne ei todellakaan toimi vastuullisesti ja muita huomioon ottaen. Kukkahattumummot ja tätit huutaa kovimpaan ääneen muiden oikeusista vaikka se huutama asia ei edes lakiin kuuluisikaan.

Jos halutaan kuvata täydellistä mummoa niin se on se pullantuoksuinen jota lapset ja lapsenlapset rakastaa ja jolle voi kertoa ongelmistaan ilman että vanhemmat niistä saa kuulla ja niiltä saa haukut. Pullantuoksuinen mummo opastaa ja auttaa ja tarpeen tullen myös toruu. Et koskaan halua tuottaa pettymystä ko mummolle ja jos teet edes vähänkään väärin mietit heti että voi ei, jos mummo tietäisi niin häpeäisin itseäni loppu elämäni, joten jätät tekemättä kaikki väärät asiat ettei sinun tarvitse hävetä mummosi edessä joka on tarjonnut sinulle kaiken rakkautensa.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #60

"Kukkahattutäti" toiset tulkitsevat haukkumasanana ja toiset taas pitävät imartelevana. Sinä voit tulkita oman foliohattusi kautta miten lystäät.
Vaikka toivoisitkin pullantuoksuista mummoa, niin ihanteellisena tuskin sellaista diabetestä edistävää pullamössölapsia lahjonnalla ja kiristyksellä mallintavaa hirmua voi pitää. Uutta roskaava sakkia kulutusmyllyyn passaavaa tyyppiä tuottaen, pullalla ja pelolla manipuloitavissa olevaa, ja oma tahto nitistettynä. Tuottaen jopa traumoja jotka kestävät omaa elinaikaa kauemmin jälkipolven kärsittävänä ilmankin mummon leipomaa lohtupullaa. Sellainen mummu en taatusti ole, pois se minusta. Olen kasvattajana pyrkinyt tukemaan omaehtoiseksi vastuulliseksi ihmiseksi kehittymistä. En syyllistämään ja palkitsemaan omien mieltymysten mukaan ehdollistaen.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Sain Usarin blogaushistoriani ensimmäisen varoituksen, koska nimitin poliiseja ja Oikeus Elää-mielenosoittajia hulluna humalassa ahdistelleita Suomi Ensin-liikkeen aktiiveja valkoiseksi roskasakiksi.

Teit sen taas. Toinen varoitus?

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Taitaa tulla. mutta kaiken uhallakin...

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Ei tämä tolkuttomuus voine vielä näin pitkällä olla?

No, korrektinpi ehdotus: alkoholi- ja järjestysrajoitteinen.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Ota nyt uudet sanat käyttöön jos jokin ilmaisu ei kelpaa sensoreille. Kuten toisessa kommentissa sanoin on ihan turhaa viitata ihonväriin josta saa perusteen bannata rasismin takia.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman
Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Siinähän se tuli. Selvänäolemiskriittinen. Käytöstapakriittinen. Sivistyskriittinen ja eliittikriittinen eiku vihervasrmmistokriittinen.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Katsoin videon.

Mitään uhkailuja ei siinä puolin tai toisin esiintynyt.

Poliisiviranomaisten toistuvasti tapahtunut tilanteen välttely kylläkin kiinnitti huomioni.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Sitten ymmärrän varoituksen.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Missään ei ole puhuttu uhkailusta, mutta ahdistelua tuossa kyllä oli. Miksi ihmeessä poliisien pitäisi kuunnella känniääliöitä työpaikallaan? Olisiko ollut parempi heittää nuo tyypit putkaan?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Luepa ensin tarjoamasi videon otsikkoteksti !

Mitään ahdistelua en liioin havainnut.

Verbaalitasolla käytiin jankkaavaa "keskustelua" olemattomalla yhteisellä kielitaidolla.

Hyvä että edes joku yrittää kommunikoida näiden turvapaikanhakijoiden kanssa. Poliisikin heitä vältteli.

Juhani Vehmaskangas

Pidän US:n blogia melko arvostettuna mediana. Moni kansanedustajakin täällä bloggaa. Tällaisessa foorumissa ylläpidonkin pitäisi olla korkeatasoinen ja siksi siihen mielestäni kuuluisi päätösten perusteleminen kuin hyvässä hallinnossa ikään. Minua kiinnostaisikin kuulla mitkä olivat US:n perustelut varoitukselle.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Tuossa olet oikeassa, ihmettelen mistä tällainen käytäntö, joka muuten on yleinen, että mitään ei tarvitse perustella eikä vastata kysymyksiin. Ymmärrän sen että ei voi kaikkien nipottajien kanssa ruveta väkättämään mutta jotain kunnioitusta sentään pitäisi olla meitä vapaaehtoisia sisällöntuottajia kohtaan.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Sari, tuo varoitus on sikäli ikävä, ettei se taida vanhentua ikinä. Sitten jos varoituskertymä täyttyy, niin se on siinä. Anomuksesta ja armosta saattaa päästä takaisin, jos haluttaa.

Mitä vastaisi kysymykseesi? Ylempänä kommenoijat ovat jo miltei tyhjentäneet pajatson, mutta aktiivisesti raittiusvastainen nyt tulee mieleen.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Sitten jos varoituskertymä täyttyy, niin se on siinä.
................

Kuinka monesta varoituksesta poistetaan kuvioista?

Yritin löytää tästä sääntöä vaan enpä löytänyt.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Jos et nosta syytettä huonomuistisuuteni vuoksi, niin sanoisin, ettei neljättä varoitusta tule. Koska en tiedä, voiko varoituksia olla raskaampia ja kevyempiä, niin tähän jää vähän epävarmuutta joka tapauksessa, vaikkei edes muistissani olisi vikaa.

Käsittääkseni Uuden Suomen Puheenvuoron armon jakaja ei ole Jumala eikä edes pidä itseään jumalana, joten syntitili ei välttämättä nollaannu, jos pääseekin uudestaan aloittamaan.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #75

Miksiköhän näitä sääntöjä ei tehdä meille selviksi?

Itse olen saanut kaksi varoitusta ja kun luin säännöt huolella en löytänyt kirveelläkään mitään sellaista mitä olisin rikkonut.

Sen sijaan olen huomannut lukuisten ihmisten rikkovan rasismia koskevaa sääntöä lähes tulkoon joka virkkeessään, silti he saavat kirjoitella täällä juttujaan.

Täysin mielivaltaista moderointia.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #76

" Täysin mielivaltaista moderointia."
Miksei noinkin voi nähdä. Itse koen niin, että kyse on linjasta, Uuden Suomen linjasta. Puheenvuoron osalta ehkä myös tyylilajista. Itse olen hiukka huonosti linjaan sopiva, en syytä siitä ketään.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Samalla esimerkiksi tuo Jussi Pistol saa kirjoitta mitä sylki suuhun tuo uutiskommenteissa. Onko uudella suomella kaksoisstandardit?

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Nyt muistan että minunkin kommenttini postettiin kun kun käytin sanaa "juoppo" ihan leikillisesti tietäen, ettei kommenttini mitenkään loukka asianomaista

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama
Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Varmaankin ongelmahakuinen henkilö.

SE-mielenosoituksista tuli mieleen, että eikös poliisi pidättänyt juuri äsken ryhmän johtohahmon Helsingissä Tampereen poliisin etsintäkuuluttamana epäiltynä vakavasta rikoksesta?

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Näinpä pääsi käymään. Ajattelin odottaa oikeuden päätöstä ennen hutkimista. Pelkkä pidätetyksi joutuminen ei vielä tee rikolliseksi, mutta pistihän se epäilty rikos ikävästi silmään.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Näin jonkun nauhoitteen, jonka mukaan tämän henkilön pidättäminen on merkki poliisin politisoitumisesta. On aika outoa, kuinka tämä väki, joka väittää puolustavansa Suomea, on jatkuvasti laillisen esivallan kimpussa niin kaduilla kuin somessakin.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen Vastaus kommenttiin #20

Niinpä. Muistuipa tässä mieleeni erään presidenttiehdokkaan nyttemmin poistettu blogi, jossa kyseinen presidenttiehdokas levitti videota, jossa alaikäinen tyttö luuhasi Suomi Ensin- jengin kanssa.

Ikävä juttu, että nyt johtomiestä epäillään raiskauksesta. Mutta maltetaan nyt kuitenkin odotella syyttäjän ja mahdollisesti myös oikeuden näkemystä asiasta.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Minua voisi hyvinkin kuvata sanalla ongelmahakuinen; kiinnitän huomioni ongelmiin ja pyrin niitä ratkaisemaan. Jollekin rähjäsakille se on aivan liian myönteinen sana.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Kannattaa yhdistää kaksi yleisesti hyväksyttyä sanaa, vati ja pää. Siis vatipää.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Pasi Majuri kertoi mielestäni parhaan ohjeen. Kutsu toisia niin kuin toivoisit itseäsi kutsuttavan.

Loukkaava ja perustelematon herjaus ei ole mistään kotoisin ja se väärin ja tuomittavaa.

Kysyisin vielä, paljonko mittasit heidän verensä alkoholipitoisuudeksi, kun kerran väität heidän olleen "hulluna humalassa"?

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Ainakin toivon, että he olivat hulluina humalassa. Olisi sangen ikävää, jos nuo veikkoset käyttäytyisivät aina tuolla tavoin. Heistähän saattaisi tulla jopa syrjäytyneitä.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Ai, se oli vaan toiveesi. Kuitenkin esitit sen täällä kiistattomana tosiasiana.

Alustan sääntöjen vastaista?

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen Vastaus kommenttiin #43

Kerroppas nyt ihan yleisen elämänkokemuksesi perusteella käyttäytyvätkö ihmiset yleensä tuolla tavoin ollessaan selvinpäin?

Minun elämänkokemukseni sanoo, että jos tuolla tavoin käyttäydytään ilman päihteitä, on syytä soittaa valkotakkiset paikalle.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen Vastaus kommenttiin #44

En osaa kertoa sillä en itse, eikä tuttavapiirini käytä viinaa eikä huumeita. Mutta yleensä esitän totuuksina vain asioita, jotka pystyn näyttämään toteen.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen Vastaus kommenttiin #47

Jos se kävelee kuin ankka...

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen Vastaus kommenttiin #48
Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen Vastaus kommenttiin #50

Kauniita unia, oman kullan kuvia.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Ei viina sentään ihmisen pään sisällön muuta vaikka se vaikuttaa mielialaan ja teke joitakin helposti ärsyyntyviksia. Ei viinapullossa piile mitään ohjelmoitua robottia jota voisi vetää omaan päähänsä.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Katso sinäkin mitä vastasin Pasi Majurin täysin älyvapaaseen ohjeeseen. Ihmisethän ovat erilaisia, pitäisikö raitis sanoa humalassa hilluvaa raittiiksi?

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

60-luvulla puhuttiin hamppareista. Nk. rähinäviinataipumus kytkeytyy serotoniiniaineenvaihduntaan, joten miten olisi serotoniinivammainen? Se liittyy myös MAO:n eli monoamino-oksidaasin toimintaan, joten maolaisiksikin voisi heitä kutsua.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Hampparit eivät häiriköineet ohikulkijoita.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Olisivatko nämä nykyajan häjyjä?

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #25

Häijyt vihasivat myös esivaltaa, erityisesti Kauhavan vallesmannia. Nykyäänkin nämä SE~£**{~{ käyvät yksittäisten poliisien kimppuun netissä jne.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

60-luvun hamppareilla tarkoitettiin aivan muuta kuin jotain humalassa hilluvaa tarkoituksellisesti rähinöivää poliittisesti suuntautunutta ryhmää.

Juhani Piri

https://www.youtube.com/watch?v=eXmfCaglsbU

Mikä olisi poliittisesti korrekti nimitys joukkohurmoksessa hölmöileville ihmisille? Tässä ei olla edes humalassa, mikä on huolestuttavaa sinäänsä koska humalassahan ihmiset yleensä hölmöilee oikein urakalla (ei ole toki mikään puolustus).

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Eipä tuokaan kovin fiksua käytöstä ollut. Kävisikö joukkoräyhäkkeet?

Juhani Piri

Ei edes paha termi. sopivasti humoristinen :)

Juhani Piri

Toisaalta myös millaista opetusta maahanmuuttajille annetaan kun hurmoksessa vastustetaan virkavaltaa törky huuteluilla, mennään megafoonin kannsa poliisin korvaan huutamaan ja muutenkin hölmöillään. Halutaan kerätä kaikki kynnellekykenevät ja kerrotaan mitä pitää huutaa.

Olen ihan varma että jos joku se:n porukasta huutais megafooniin tolleen poliisin korvaan niin siitä tulis samontein reissu putkaan ja syyte.

Mielettömän fiksusti käyttäytyi videon poliisi vaikka varmasti vihloi korvia ja mieltä niin ettei paremmasta väliä.

Se kaksinaismoralismi... on se ihanaa.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen Vastaus kommenttiin #34

Olisikohan massaämyrit sittenkin parempi termi?

Kyllä mielenosoituksessakin pitäisi pitää järki päässä. Poliisithan olivat vain järjestystä ylläpitämässä. En minä ainakaan ole huomannut, että Suomen poliisit olisivat millään tavalla natsihenkisiä.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

"Sain Usarin blogaushistoriani ensimmäisen varoituksen..."

Sellaista sattuu. Minä sain varoituksen kun nimitin erästä opettajaa kansankynttiläksi. Toimitus huomautti että "ei saa haastaa riitaa".

Puheenvuoron blogiteista Sari on taatusti asiallisimmasta päästä ja kritiikkinsä on rakentavaa. Me toiset olemme aika-ajoin jäähyllä kun vastapuoli makaa ilmiantonapin päällä, sitten anellaan pääsyä takaisin ja katsellaan kun taas varoitussaldo kasvaa.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Tämä on historiallinen päivä. Ensimmäistä kertaa koko blogaushistoriani aikana poistin kommentin.

Sinä, jonka kommentti läksi bittitaivaaseen, usko pois että tein sen ihan sinun itsesi vuoksi. Olisit ihan oikeasti voinut pahimmassa tapauksessa päätyä oikeuteen kunnianloukkauksesta.

Hyvä ettei useampi ehtinyt nähdä kirjoitustasi.

Juhani Piri

varmasti ko teksti on kuvakaappauksena jo monellakin... Eihän tuollaista typeryyttä voi harrastaa edes humalassa? eihän?

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Minä reagoin ihan liian myöhään. Olisi pitänyt poistaa heti, mutta jostakin syystä en ole oppinut käyttämään sitä poistamispainiketta. Kommenttien poistaminen tuntuu ikävältä sensuroimiselta, enkä ole koskaan hyväksynyt niitä blogaajia, jotka poistavat viestit, joissa ollaan eri mieltä.

Tässä tapauksessa minä suojelin kirjoittajaa ihan omalta itseltään.

Juhani Piri Vastaus kommenttiin #42

Itselläni ei ole tapana sensuroida asioita.. otan asiat sellaisenaan kun ne tulevat. Jos joku hölmöilee omissa nimissään niin miksi minä haluaisin olla se suojelija? Kyllä varmasti sanon, että kannattaa miettiä mitä sanoo julkisella alustalla ja kyseenalaistan oliko jokin kommentti nyt järkevä. Tietysti eri asia tuolla ulkoilmassa ihmisten kanssa. Siellä annetaan monta mahdollisuutta ja keskustellaan. Vihainenkin mies talttuu nopeasti kun sen kans alkaa oikeasti puhumaan ja selvittämään missä mättää.

Miksi sinun pitäisi olla muiden kirjoittajien vartiana? Ihan hyvin voit ilmoittaa että tuo ei ole kovin säädyllistä toimintaa missään piireissä. Aina jos aletaan toisia suojelemaan niin eihän ihmiset opi yhtään mitään jos joku aina juoksee avuksi.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen Vastaus kommenttiin #45

Puolensa kyllä tuossakin näkökannassa. Päätin nyt kuitenkin olla armollinen ja suojella kenties vähän väsynyttä kommentoijaamme.

Juhani Piri Vastaus kommenttiin #46

Naaraat on yleensä huomattavasti ymmärtäväisempiä ja suojelevaisempia kun me urokset. liittyy liene genetiikkaan ja kulttuuriin. Mutta en arvostele valintaasi, meillä kaikilla on se valinnan mahdollisuus :)

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"Mikä on poliittisesti korrekti nimitys humalaisille häiriköille?"

- Raittiuskriittiset reviiriskeptikot?

Juhani Piri
Juhani Piri

Mikä muuten olisi poliittisesti korrekti nimitys meille valkoisille (etuoikeuksista nauttiville, kuten olen kuullut) jotka tuntevat syyllisyyttä toisten käyttäytymisestä ja sen takia ajavat vahvasti eri asioita ymmärtämättä loppupeleissä mitä ajavat, kunhan saa olla äänessä ja saa olla ymmärtäväinen.

Tässä pieni videoklippi pohjustamaan äsken sanomaani.

https://www.youtube.com/watch?v=3g8EvQOKD5A&t=302s

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Totta. Kun puhuu pelkästä roskasakista, ei tule käyttäneeksi etnistä profilointia valkoinen vs musta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ei kai niille mitään nimeä tarvitse keksiä. Ne on ne Suomi Ensin-porukat.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

"Roskaväki" on alatyylinen ilmaus, jota voi käyttää korkeintaan kaunokirjallisuudessa. Muuten kyseistä sanaa voitaneen käyttää vain karkeatyylisessä puhekielessä.

Ihonväriin liitettynä tämä sana saa aina rasistisen luonteen. Eli plokisti Laitinen toimii lienee toiminut "Puheenvuoron" sääntöjen ulkopuolella. Mustaan ihonväriin liitettynä tämä sana toisi varmaan pysyvän kirjoituskiellon välittömästi!

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Roskia on kaiken värisiä ja rikollisiakin.
Sitäpaitsi minä ainakin pidän omat kirjoitukseni eräänlaisena kaunokirjallisuuden muotona. Olen täälläkin foorumilla tuottanut pitkiä dialogeja joista jotkut olisivat melkein sellaisinaan valmista käsiskamaa.

Toimituksen poiminnat