sarilait

Sananen julkkisten yksityiselämästä

Taas yksi poliitikko on eronnut puolisostaan, ja tiedoitusvälineet hekumoivat. Syntyy keskustelu siitä, miten paljon poliitikkojen ja julkkisten asioita saa käsitellä julkisuudessa.

Otetaanpa yksi esimerkki. Nuori mies tapaa naisen, johon ensin ihastuu, sittemmin rakastuu. Mennään naimisiin ja lapsia alkaa syntyä. Jossakin vaiheessa miehestä kuitenkin alkaa tuntua siltä, että kaikki ei olekaan kohdallaan. Vaimo ei vain tunnu siltä oikealta. Puolisot alkavat erkaantua toisistaan ja liitto muuttuu arkiseksi puurtamiseksi. Mies on onneton, mutta päättää hoitaa lupauksensa ja kasvattaa lapsensa aikuiseksi. Koska mies kuitenkin välittää ja kunnioittaa vaimoaan, mies antaa pitää kulisseja yllä, vaikka todellisuudessa on onneton.

Tulee päivä, jolloin lapset pärjäävät omillaan, ja lupaus on täytetty. Mies kohtaa uuden naisen, jonka luona on hyvä olla. Mies päättää lopettaa onnettoman avioliittonsa. Vaimo kuitenkin pillastuu ja alkaa levittää miehestä ikäviä tarinoita. Sekä lähipiiri että julkisuus ottavat miehen hampaisiinsa, vaikka mies täytti velvollisuutensa ja pysyi vuosia onnettomassa avioliitossa hoitaakseen lastensa kasvatusvelvollisuuden.

Näin kerrottuna sympatiat kohdistuvat äkkiä mieheen. Mutta entäpä jos annamme miehelle nimeksi esim. Timo T. A. Mikkonen?

Tuo ylläoleva kirjoitukseni on täyttä hölynpölyä. Minulla ei ole harmaintakaan haisua tuon perheen todellisista asioista. Todellisen tilanteen tietävät vain asianomaiset. Näin helposti kuitenkin ihmisten sympatioita voidaan johdatella.

Joskus oli aika, jolloin julkkikset erosivat aina ystävinä. Kaikki tiedämme etteivät ihmiset eroa ystävinä todellisessa maailmassa. Yksityisasiat pidettiin perheen piirissä, eikä luurankoja käsitelty julkisuudessa. Nykyään kaikki kriisit ja pettymykset huudetaan kurkku suorana julkisuuteen. Yleensä näissä episodeissa ainoastaan toinen osapuoli kuuluttaa totuuttaan, ja vaikeneva saa syyt niskoilleen. Joissakin tapauksissa se vaikeneva osapuoli kuitenkin saattaa olla se kypsempi puoliso.

Kun näitä julkkisten kriisejä ilmestyy mediaan, kannattaisi pysähtyä hieman miettimään. Tosiasiassa sen enempää toimittajat kuin me median kuluttajat emme tiedä, mitä julkkisten perheissä oikeasti tapahtuu, joten ehkä meidän pitäisi pitää suumme kiinni ja keskittyä omiin asioihimme. Tuomitseminen on liiankin helppoa.

Näin lopuksi pyydän nöyrästi anteeksi Nina, Mikael ja Matias Mikkoselta. Edesmennyt Timo T. A.  Mikkonen vain tuntui parhaimmalta esimerkiltä kirjoitukseeni. Tämän enempää en tahdo kyseisen perheen asioita rääpiä. Minähän en tiedä niistä mitään.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän JuhaniVehmaskangas kuva
Juhani Vehmaskangas

" Jossakin vaiheessa miehestä kuitenkin alkaa tuntua siltä, että kaikki ei olekaan kohdallaan. Vaimo ei vain tunnu siltä oikealta. Puolisot alkavat erkaantua toisistaan ja liitto muuttuu arkiseksi puurtamiseksi. Mies on onneton, mutta..." ei ymmärrä hakea apua avioliittoneuvojalta. Vai onko yrittänyt?

Hyvä kirjoitus kyllä - loppu pelasti paljon :-)

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Kiitos hyvin harkitusta ja tasapainoisesta kirjoituksesta.

Taitaa itse kunkin vaikea olla ottamatta tunnekantaa niin asiaan kuin henkilöihinkin. Jolloin kannattaa harkita kahdesti, on saatu tieto riittävä varman mielipiteen esittämiseen.

Voi tuskin kuvitella, miltä tuntuu lapsesta, jonka vanhempi tai vanhemmat otetaan riepottelun kohteeksi...

Toimituksen poiminnat